De mulți ani folosesc cu succes diverse modele Nokia și pot să afirm cu mare plăcere că lucrul cu aceste aparate a fost încântător. Înainte de ele am folosit Siemens, Alcatel, din când în când mai foloseam și Motorola sau Sagem. Față de celelalte mărci, Nokia reușea să facă telefoane ușor de folosit, bine gândite, și ca bonus, puteai să te bazezi pe ele și după ce dădeai fără să vrei de câteva ori cu ele de ciment.

Ultimul model a fost frumosul (la vremea lui) Nokia 6070. Îi mulțumesc că mi-a fost alături ani buni și nu m-a lăsat niciodată la greu, iar micile lui probleme de acum îmi sunt datorate pe de-a-ntregul (se pare că nu i-a ajuns nu la genunci, ci la circuite apa băută în repetate rânduri :D).

Anii au trecut, lumea s-a schimbat, au apărut modele noi și eu mi-am modificat puțin comportamentul în viața „reală”, dar și în cea online. Drum Liber funcționează și de multe ori îmi e greu să fiu prezent când sunt plecat. Asta înseamnă că e timpul să adaug o nouă componentă vieții: internetul mobil „la purtător”.

Cu mai bine de o lună în urmă am pornit un mic studiu pe EvoMag, să văd ce telefoane mobile există și ce mi s-ar potrivi. Nokia, deși are telefoane bune, a rămas în urmă la sistemele de operare și până nu va schimba softul telefoanelor cred că va fi puțin în umbră.
Eu însumi fiind adeptul softului open-source și având câteva proiecțele de genul acesta, cred că cel mai bine mi-ar veni un telefon ce rulează Google Android. Nu că nu ar fi și alte sisteme de operare bune, dar îmi place Android. Părerea mea și nu doar este că Android are acum cel mai mare avânt și recuperează foarte bine avantajul Iphone SO. Și acest lucru se întâmplă pe merit, Android oferind cel puțin tot ce oferă Iphone SO și chiar mai mult; fiind open source, are o mult mai mare deschidere spre programe făcute de orice pasionat.

Google nu se dezminte și a creat un sistem de operare foarte bun, la fel ca în cazul majorității aplicațiilor pe care le-au lansat sau preluat (vezi Google search, Gmail, Google Reader, Google Documents, Google Analytics, Youtube, browserul Chrome, etc.)

Cred că printre cele mai convenabile modele cu Android sunt telefonul mobil produs de Samsung și cel făcut de HTC. Desigur, și Google Nexus este foarte tare, dar are prețul cam piperat; cred că rolul modelelor Nexus este de a demonstra ce poate face Android, să îl promoveze pe piață, nu și de a aduce profit.

Pentru mine, cele mai folositoare proprietăți ale Samsung-ului de mai sus sunt:

 • 3G-ul de viteză
 • WiFi-ul b/g/n, deci o conexiune la internet gratis în foarte multe locații (în România chiar sunt dese locurile cu internet wireless gratuit)
 • Procesorul de 1GHz, deci se mișcă bine, nu aștepți prea mult să afișeze contactele sau mesajele, așa cum am văzut unul ieri cu Windows Mobile.
 • Radioul FM cu RDS; numai bun la drum pe valea Cernei când asculți radio și se schimbă frecvențele și nu mai prinzi singurul radio prins de mine pe telefon, Radio România.
 • GPS-ul; cu siguranță binevenit oricui nu are un GPS profesional.
 •  

  Mi-ar fi plăcut să aibă:

 • Android mai nou, poate chiar v2.3 (are v2.1); partea bună e că se poate face upgrade cel puțin la Android v2.2.
 • Acum expus visul, trecem la pasul următor: împlinirea lui. :)

  Voi ce folosiți să fiți conectați la internet atunci când sunteți plecați la drum?

  Share and Enjoy !

  0Shares
  0 0

  Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
  Cuvinte cheie: , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

  4 gânduri despre “Vreau internet pe telefon: Anno Domini 2011, anul schimbării telefonului!

  1. Pingback: Tweets that mention Vreau internet pe telefon - Anno Domini 2011, anul schimbării telefonului! | Drum liber - Vezi România cu alți ochi -- Topsy.com

   • @TiviDan E foarte tare ce reuseste HTC sa faca, e un producator mai mic din Taiwan, dar care rupe gura targului cu produsele sale. Stiai ca ei au facut primul telefon cu Android, primul telefon cu Windows Mobile, primul telefon 4G in SUA; ei au fost printre primii care au facut aparate mobile cu touchpad.

    Răspunde
  2. Salut,
   am avut iPhone inainte, dar nu am rezistat foarte mult la regimul Apple de a restrictiona orice prostie. De aceea am trecut la Android si mai exact la Galaxy S. Pot sa iti spun ca nu regret nici o secunda.
   PS: a aparut oficial Android v2.2 pentru GalaxyS si neoficial v2.2.1. Cat de curand va aparea si Gingerbread asa ca nu e asta o problema.

   Răspunde

  Spune-ți părerea!

  <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

  necesar

  Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.