Aproape de Alba Iulia, dar și de Teiuș, în Munții Trascău, găsim o poiană foarte interesantă, în formă de inimă: Poiana Inimii.

Este una din cele mai neobişnuite poieni din România şi se află în judeţul Alba, lângă Piatra Craivei (apropo, la Piatra Craivei se găsește o veche cetate dacică).

Această poiană romantică este cunoscută de localnici sub denumirea de Poiana Ursoi, dar popular este numită Poiana Inimii datorită formei asemănătoare cu o inimă. Conturul de inimă poate fi observat cel mai bine de pe versantul opus.

Poiana Inimii sau Poiana Ursoi din județul Alba
Poiana Inimii sau Poiana Ursoi din județul Alba

Accesul este relativ uşor, satul din apropiere fiind la 16 kilometri de Alba Iulia. Puteți ajunge acolo fie dinspre Alba Iulia, fie dinspre Teiuș (prin Cricău). Dacă veniți din Alba Iulia, urmați indicatoarele de Ighiu-Cricău (adică DJ 107 H), apoi faceți stânga, pe drumul ce duce în satul Bucerdea Vinoasă. Urmați drumul până la ieşirea din sat, cale de 3 km. De acolo se desprinde la stânga o potecă, ce străbate o porţiune de pădure până la intrarea în poiană.

Drumul spre Poiana Inimii (dinspre Alba Iulia sau Teiuș)
Drumul spre Poiana Inimii (dinspre Alba Iulia sau Teiuș)

Efortul merită din plin, întrucât priveliştile sunt deosebit de pitoreşti. Poiana va fi, în curând, arie naturală protejată, și se dorește a fi folosită ca imagine-simbol pentru turismul județului Alba.

Închei prin a vă invita la drum alături de cei dragi oriunde v-ar duce inima!

Bucerdea Vinoasă, Romania

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Alătură-te conversației

6 comentarii

    1. Din când în când mai nimeresc locuri din astea faine ;) Cu plăcere, te mai aștept pe aici! :)

  1. La drum alaturi de cei dragi oriunde ne duce inima, cat si cu inima alaturi de cei dragi oriunde ne duce drumul, nu?

    Fain loc!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
România Pitorească de Alexandru Vlahuță, Corbul. Hinova

Ne apropiem de Hinova. Și, de pe vaporul în care încerc să vă urc, poveștile și peisajul din România Pitorească...

Închide