Gala festivalului de Opera si Opereta TimisoaraFac un anunt pentru cei care sunteti in Timisoara azi: deseara este ultimul spectacol din cadrul Festivalului de Opera si Opereta din Timisoara.

Cu ocazia aceasta va invit pe toti sa servim impreuna o portie de cultura oferita celor care suntem interesati. Totul se intampla in Parcul Rozelor, incepand cu ora 20.30; intrarea este libera.

Vom avea parte de o reprezentatie ce implica ansamblul de balet, corul si orchestra Operei Nationale din Timisoara.

Este editia a cincea, eu am fost la primele 3 editii si mi-a placut. Chiar daca sunteti si numai curiosi, mergeti, ca merita.

Atasez informatiile din sursele oficiale, iar in final vedeti mai multe detalii despre acest festival.

Iata ce ne spun oficialii despre ce va fi deseara:

Gala de Operă și Operetă, unde se vor cânta arii din creația compozitorilor: Gioacchino Rossini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, George Bizet, Charles Gounod, Johann Strauss, Emmerich Kalman, Franz Lehar, Robert Stolz și Frederick Loewe. Iși vor da concursul orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române Timișoara. Sursa: http://primariatm.ro/

Mai multe informatii despre festivalul de anul acesta:

Festivalul de Operă și Operetă, un regal în Parcul Rozelor, 28-30 august

Opera Română din Timișoara, Primăria Timișoara și Casa de Cultură a Municipiului organizează în perioada 28 – 30 august, în Parcul Rozelor, a cincea ediție a Festivalului de Operă si Operetă, accesul la eveniment fiind liber.

Întâlnirea estivală cu artiștii Operei Române a devenit deja o tradiție. Pe scena Teatrului de Vară din Parcul Rozelor vor fi spectacole, în fiecare seară de la 20,30.

În prima zi de festival, vineri, 28 august, este programată opera în patru acte de Giuseppe Verdi – “Nabucco”, libretul fiind semnat de Temistocle Solera.

Sâmbătă, 29 august, Parcul Rozelor va răsuna pe acordurile operei în două acte de Gioacchino Rossini și libretul de Cesare Sterbini, – “Bărbierul din Sevilla”

Duminică, 30 august, organizatorii festivalului vor aduce pe scena Teatrului de Vară, la ora 12, spectacolul “Hansel și Gretel” de E. Humperdinck, pe libretul de A. Wette, urmat seara, de la ora 20,30, de Gala de Operă și Operetă, unde se vor cânta arii din creația compozitorilor: Gioacchino Rossini, Gaetano Donizetti, Giuseppe Verdi, Giacomo Puccini, George Bizet, Charles Gounod, Johann Strauss, Emmerich Kalman, Franz Lehar, Robert Stolz și Frederick Loewe. Iși vor da concursul orchestra, corul și ansamblul de balet ale Operei Naționale Române Timișoara.

Prin acest festival, care promovează spectacole de operă în aer liber și permite accesul gratuit al publicului, se încearcă o apropiere a oamenilor față de muzica clasică, manifestarea încadrându-se perfect în conceptul Timișoara – Open Art City.

Festivalul de Opera si Opereta Timisoara

Festivalul de Opera si Opereta Timisoara

Festivalul de Opera si Opereta Timisoara

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.