Voi unde mergeți la ski și de ce?

Update major la articol, 5 februarie 2014: am decis ca hărțile pârtiilor să fie publicate într-un singur loc, așa că le-am scos din articol. Vezi hărțile pârtiilor de ski din România (listă permanent actualizată).

Update 18 ianuarie 2013: hărțile au fost actualizate, au apărut pârtii noi sau altele s-au extins. Din acest articol am eliminat link-urile spre paginile moarte (itourblog.wordpress.com nu mai e funcțional de astăzi). Un articol nou, cu informațiile și hărțile actualizate despre pârtiile de schi din România este aici.

Update: am primit și lungimile pârtiilor din Sinaia. Mulțumim i-Tour!! Pe fostul blog iTour găseai starea pârtiilor de acum 3 zile din 2 ianuarie)

Update: Starea pârtiilor din această săptămână, 19-25 decembrie 2011, o puteți puteați găsi pe http://itourblog.wordpress.com/2011/12/20/ (itourblog.wordpress.com nu mai e funcțional).

Prietenii de la GrooveHour vin cu o nouă surpriză: lansarea hărților cu toate pârtiile de ski omologate din România. Este cuprins în proiectul iTour.

Fiind o premieră pentru România, urăm felicitări pentru inițiativă și așteptăm alte surprize! :)

78 de pârtii din 11 județe și orașele apropiate lor vor fi promovate turiștilor prin 350 000 de fluturași în hoteluri și în alte puncte de informare turistică.

Câteva statistici:

  • Avem 90 de km de pârtii în România (90,248 88, 998 km)
  • Cele mai multe și lungi pârtii sunt la:
    1. Sinaia – 15,330 km mai mult de 14,050 km
    2. Poiana Brașov – 14,905 km
    3. Straja – 9,819 km

Din listă văd că lipsește stațiunea Muntele Mic (Caraș-Severin) (se pare că pârtiile nu sunt omologate), dar în rest cred că sunt toate și hărțile sunt foarte faine. Am făcut un mic calcul și se pare că în România avem în total, aproximativ 90 de km de pârtii de ski. Să nu uit, mai așteptăm și lungimile la pârtiile din Sinaia (am folosit alte surse pentru a afla lungimea vechilor pârtii: 14,050 km de pârtii).

Citez din invitație:

Federația Asociațiilor de Promovare Turistică din România și Groove Hour lansează „i-Tour Schi” în data de 22 decembrie, la Brașov, împreună cu Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Brașov (APDT Brașov). “i-Tour Schi” este cel mai amplu proiect de informare și promovare turistică la nivel național, dedicat sporturilor de iarnă, și este sustinut de Ciuc Premium partener i-Tour al doilea an consecutiv.

Aici sunt hărțile pârtiilor omologate de schi din România. Le-am mutat din articolul acesta pentru a avea mereu la dispoziție ultima variantă a hărților.

Așadar sezonul de ski începe cu vești foarte bune! Repet întrebarea de la început: voi unde mergeți de obicei la ski și de ce?

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)