Am primit azi (update: noțiunea de astăzi se referă la data publicării articolului, 3 iulie 2009) de la Poliția de Frontieră Română mai multe informații cu privire la activitățile permise sau interzise în zonele de frontieră.
Ce sursă mai bună decât fix cei care se ocupă de respectarea legii? Nu răspundeți la această întrebare, nu este scopul nostru ;) Am încredere că raspunsul este atât corect, cât și la obiect pentru cei care vor de exemplu să meargă în Delta Dunării sau pe litoral, în zonele de frontieră.
Desigur, noi suntem interesați de turismul în aceste zone, iar în comunicat găsim informațiile dorite.
Am promis că voi reveni cu aceste informații, acum e momentul respectării promisiunii mele, odată cu acest comunicat oficial:
„[] vă facem cunoscut faptul că, persoanelor aflate în zona de frontieră (fâșiile de teren, situate pe o adâncime de 10 km de o parte și de cealalta a malurilor Dunării interioare, deschisă navigației internaționale, inclusiv brațul Măcin în întregime, respectiv canalul Sulina și teritoriul aflat pe o adâncime de 30 km față de frontiera de stat și țărmul Mării Negre, către interior – art. 4 din O.U.G. 105/2001 modificată), în conformitate cu art. 46 din O.U.G. 105/2001 modificată, privind frontiera de stat a României, le este interzis:
* să tragă cu arma peste frontiera de stat;
* să deterioreze sau să distrugă semnele de frontieră, instalațiile sau mijloacele tehnice de pază ale poliției de frontieră;
* să utilizeze focul deschis fără luarea măsurilor pentru împiedicarea propagării focului la vecinătăți (n.r.: aveți grijă că între timp au fost interzise activitățile ce implică gătitul cu foc în spațiile neamenajate);
* să fixeze pe bandă magnetică, pe hârtie sau alt suport imagini care să redea porțiuni din teritoriul statelor vecine;
* să facă schimb de obiecte sau corespondență peste frontiera de stat, în alte puncte decât cele destinate prin lege acestui scop;
* să desfășoare activități care pot polua apele, marea, aerul sau solul în zona de frontieră, precum și apele maritime aflate sub jurisdicția statului român;
* să poarte convorbiri neautorizate peste linia de frontieră;
* să comită fapte, gesturi sau să profereze expresii jignitoare la adresa statului vecin sau a cetățenilor acestuia.Menționăm că accesul persoanelor în fâșia de protecție a frontierei de stat până la culoarul de frontieră sau malul apelor, după caz, fără documente de identitate ori fără aprobarea șefului formațiunii locale a poliției de frontieră, constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 100 lei la 1.000 lei, conform art.75, lit. f) și art. 76 lit. e).
Totodată, vă rugăm să vă adresați reprezentanților administrației locale []” pentru alte întrebări.
Dragi călători, eu vă doresc să respectați cele spuse de domnii de la Poliția de Frontieră și vă doresc drum bun!
Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Interesting, I`ll quote it on my site later.