Inițiative pozitive – ajutor pentru cei cu dizabilități

dizabilitati-special-olympicsIn 1 septembrie a luat startul o campanie de sprijin pentru persoanele cu dizabilitati, indiferent de natura acesteia. Campania este pornita de Ambasada Marii Britanii din Romania, via @manafu si pusa in practica de catre echipa 3 participanta la stagiul PR 2.0 de la pr365.ro

Prima etapa este completarea unui numar de minim 500 de chestionare (inclusiv tu, cititorule, poti ajuta) prin care sa se faca o evaluare a gradului de accesibilitate oferit acestui grup de oameni de catre institutiile publice si private din România.

Pana in aceasta dupa-amiaza (3 septembrie 2009), am aflat ca s-au strans 252 de inscrieri la chestionarul online si 329 de suporteri ai cauzei de pe Facebook (da, exista si o cauza FB).

Pasul 2 prevede sensibilizarea autoritatilor si a oamenilor fata de aceasta minoritate cu dizabilitati. Statisticile spun ca, oficial, in martie 2009, cei cu dizabilitati reprezentau 2.965% din totalul populatiei din România (643 458 de oameni). In calcul intra inclusiv cei cu HIV/SIDA si alte boli rare. Pe pagina ANPH – Autoritatea Națională pentru Persoane cu Handicap România gasiti fisierul cu statisticile detaliate.

Pagina de Wikipedia prezinta cateva informatii suplimentare, iar chestionarul il gasiti aici.

 

Initiativa este laudabila, iar pe langa (probabilele) efecte fizice, masurabile, pozabile, citibile, ar trebui sa aduca si un plus de sensibilitate fata de cei dintre noi care au avut la un moment dat ghinion.

Eu as dori sa vad si rezultatele palpabile ale initiativei, adica sa primim cateva cifre: s-au facut x scari cu acces pt carucioare, s-au facut y rampe la intrari, etc.

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Mărul de aur
Avem cu ce – România a primit Mărul de aur de la FIJET

Voi fi probabil ultimul care comenteaza pe aceasta tema, dar pentru noi titlurile ziarelor nu reprezinta nici o surpriza. Noi...

Închide