Îți dau aici câteva detalii pe care trebuie să le știi (în BEST numeam „Survival Guide” – ghid de supraviețuire) despre viitoarea excursie la Miercurea Ciuc și împrejurimi, locuri spre care plecăm vineri (adică mâine). O să vizităm, o să gustăm și o să trăim puțin din experieța frumoasei zone din secuime. Suntem un grup de 20+ oameni, strânși din mai multe părți ale țării. Cu toții suntem oameni cu scaun la cap. Unii zic că subsemnatul nu ar fi, dar nu îi băgați în seamnă :P

Nu sări punctul de mai jos numit „Ce să aduc?”!

Îți reamintesc, cazarea se face în mod normal în camere cu mai multe paturi, dar mai sunt și unii care au vrut camere duble. Fiecare își acoperă propriile cheltuieli, avem în schimb câteva experiențe „incluse”, precum intrarea în cel mai șmecher parc de aventuri de la noi, unde vom descoperi și cea mai lungă tiroliană din țară.

Cine vrea cu tiroliana?
Cine vrea cu tiroliana? (sursa foto: http://www.flickr.com/photos/distant_trails)

Grupul deja știe o mare parte dintre informații, dar vin și cu unele suplimentare, pentru a petrece un weekend cât mai reușit în Miercurea Ciuc / Harghita Băi și împrejurimi. Iar dacă te-ai hotărât abia acum, nu sta pe gânduri și anunță-mă repede, trebuie să dau mai departe numărul de persoane!

1. Când?
Poți veni începând de vineri 23 august, când puteți voi. Prima zi este mai ușoară, ne acomodăm, ne cunoaștem și intrăm în atmosfera locului cu un tur de oraș. Dacă ne strângem în timp util, poate intrăm și la Băile Jigodin. Ideal este să pleci relativ de dimineață de acasă (9-10 AM), să avem mai mult timp pentru activități și în ziua de vineri.

2. Cum se ajunge la Miercurea Ciuc?
Dau aici doar detaliile pentru orașele din care vin cei mai mulți oameni: Iași și Brașov.

Între Brașov și Miercurea Ciuc circulă trenuri foarte matinale, cam din două în două ore, apoi mai sunt o serie de trenuri după 2PM. Ai o grămadă de opțiuni.

Trenuri Brașov - Miercurea Ciuc
Trenuri Brașov – Miercurea Ciuc

Autocare din Brașov spre Miercurea Ciuc ai la ora 7 dimineața și la ora 11.30. Ai grijă că sunt din autogări diferite. Detalii aici.

Din Iași spre Miercurea Ciuc poți veni cu autocar/microbuz, dar trebuie să schimbi pe parcurs. Detalii aici. Cu trenul nu se merită fiindcă vei face multe ore și trebuie să călătorești toată noaptea.
Notă: după experiența personală, te anunț să nu te bazezi 100% pe programul afișat al autocarelor/microbuzelor, sună la compania de transport pentru a confirma orele.

3. Unde să merg? Care e locul de întâlnire?
Ne cazăm la Pensiunea Narcis(a), în strada Szek numărul 90 (Szék út 90). Mergeți direct acolo și spuneți că sunteți din grupul cu Florin Arjocu / Drum Liber (rezervarea este pe numele meu), precizând dacă sunteți dintre cei care au cerut camera de 2 sau nu (camera cu mai multe paturi este cu 40 ron / pat / noapte).

4. Ce să aduc cu mine?

  1. Haine: Ține minte că Miercurea Ciuc nu e chiar mijlocul Bărăganului, așa că e bine să îți aduci haine mai de munte. Seara cel mai probabil va fi răcoare. Ia și haine de ploaie/pelerină de ploaie, vom ieși în natură, nu se știe niciodată cum va fi vremea.
  2. Mergem la patinoar. Dacă ai patine, ia-le cu tine!
  3. Pentru parcul de aventuri mi s-a spuns că ar fi indicat să ne aducem mănuși de ciclism. Adică din acelea cu degetele tăiate.
  4. Un rucsac mai mic (20-30 de litri) în care să îți cari cele necesare când plecăm din cuib. Ne vom descurca și la fața locului, dar dacă ai nu strică să îl aduci.
  5. Mâncare, medicamente, etc. Fiecare știe ce are nevoie mai mult.
  6. Aparat foto, încărcător de baterii/acumulatori, cablu de descărcare, etc.
  7. Jocuri de grup, cărți, etc. Poate vei vrea să ne înveți un joc nou sau poate vrei să stăm seara în curte.
  8. Ceva bun de împărțit cu ceilalți. Poate fi ceva de mâncare, ceva de băut sau o poveste. De fapt povestea este obligatorie, dar poate o asortezi cu ceva palpabil/gustabil ;)
  9. Voie bună și chef de distracție!

5. Vreau un contact! Dacă vrei, pe lângă ghidul de supraviețuire și alte informații suplimentare, folosește cu încredere emailul florin@drumliber.ro și/sau telefoanele 0762 765 818 / 0741 559 604 (Dual SIM pasiv, dacă vorbesc la un număr, celălalt este offline). Le-am publicat cu gândul că nu vei abuza de ele. :) În ziua drumului ținem legătura telefonic!

În final îți zic doar drum bun și să ne vedem cu bine la Miercurea Ciuc!

Publicat de Florin Arjocu (fondator)

Periplul meu începea în 2004, an când împreună cu un grup de portughezi vizitam pentru prima dată Cheile Nerei. Am rămas încântat de frumusețea locurilor și de atunci am început să văd altfel România, până atunci nu aș fi crezut că avem locuri precum cele din filme. Îmi place România și călătoresc cât pot de mult. În primii ani de la aderarea UE m-am grăbit să ajung în o mare parte de Europa, iar în 2009 am fondat Drum Liber. Am dedicat ultimii ani în mare măsură României, asortând călătoriile interne cu ieșiri "de studiu" în alte țări. Sunt convins că mintea călătorului este mai deschisă și experiențele la drum te îmbogățesc. Călătorește cu mine, pe Drum Liber!

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Citește articolul precedent:
Vedere spre Turnul Pentagonal
Cetatea Râșnov

Frumusețea și masivitatea cetății Râșnov domină peisajul din zonă. Mândra cetate cu nume de floare stă și veghează orașul din...

Închide