Aici puteți citi despre multe locuri interesante de văzut în a noastră țărișoară. De data aceasta vă prezentăm o locație mai puțin umblată, frumoasele chei Miroși.

Ca să ajungeți la aceste chei venind din București treceți prin Pitești, apoi mergeți spre sud pe drumul ce duce la Craiova (E574) până după Albota.[…]
Vezi mai departe indicatiile

Iată traseul.

Pare complicat de ajuns acolo, dar cu o hartă sau cu un GPS cu hărți bune nu veți avea probleme.

Natura a fost foarte binevoitoare cu această zonă iar omul a reușit să completeze ce a făcut mama natură. Proiectoarele montate fac ca orice trecător să vadă de la mulți kilometri mărețele stânci. Este un sentiment foarte de înălțare sufletească în sufletul privitorului la acest peisaj. Stâncile acestor chei sunt numai bune de escaladă, o să vedeți mai jos că și aici se antrenează salvamontiștii locului.

Ca să nu mă lungesc prea mult cu vorbele, iată câteva poze:

Cheile, noaptea:

Tot noaptea:

Salvamontistii locali la antrenamente pe stanci:

Partea de sus a stancilor:

Vedere de sus:

Cruce sculptată în stâncă:

Curiozitate:

Pe stânga drumului veți găsi Pădurea Bălțată. Bătrânii se mândresc cu povestea locurilor în care au trăit o viață și povesteasc cu mare plăcere de unde ar veni numele pădurii, cum că s-ar trage de la niște păsări uriașe cu penaj de culori pestrițe, ce ar fi trăit în vremurile trecute acolo. De la aceste păsări se pare că ar fi rămas câteva ouă uriașe lângă Râpa Vișinie.

Sper că v-am convins că acest loc mirific merită toată atenția noastră. Vă mulțumesc și aștept, desigur, completările voastre.

Update: În ce dată e postat articolul? Cumva în 1 aprilie? ;)
Articolul de mai sus a fost scris să pară cât de cât real, pentru a fi trecut în categoria glumelor subtile. În poveste am îmbinat pozele a 4 chei (Cheile Bistriței Vâlcene, Cheile Oltețului, Cheile Galbenului / Peștera Muierilor și Cheile Sohodolului). Satul și pădurea de lângă sat sunt reale, mai puțin vovestea pădurii. Așadar cine s-a uitat în calendar și a studiat harta mai atent, probabil s-a prins că prin câmpie nu avem chei cu stânci spectaculoase :D

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

11 gânduri despre “Cheile Miroși, o minune a naturii

 1. salut,

  cred ca din greseala ai pus pe site pozele de la Cabana PEstera Muierilor :) si cu siguranta o alta poza este de la Cheile Oltetului, de unde instalam noi tiroliana. OOOpssssss :)

  Răspunde
  • @Ionut
   De fapt e o combinatie intre 4 chei, printre care si Cheile Galbenului si Oltetului :)

   Asteptam si ziua de 1 aprilie de la anul, cine stie ce mai descoperim in acea zi :)

   Răspunde

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.