Dacă vă căutați cazare într-un oraș mare, aveți de regulă câteva opțiuni. Cele mai evidente ar fi hotel și pensiune, dar o tendință în creștere la nivel global este alegerea cazării într-un apartament, ceea ce noi numim cazare în regim hotelier. Cum Bucureștiul nu se lasă mai prejos decât alte orașe ale lumii, există și în acest domeniu o ofertă pe măsura unei urbe de 2+ milioane de locuitori. Eu am stat în acest fel la Constanța, în cadrul programului Scrie România, din urmă cu câțiva ani. În continuare vreau să vă prezint ce este și apoi câteva dintre avantajele acestei alegeri.

Ce înseamnă cazarea în regim hotelier?
Pe scurt, presupune că vă veți caza într-un apartament, undeva în oraș. Așadar nu hotel, nu pensiune, ci un apartament. Acesta poate fi oriunde în oraș, într-un bloc obișnuit, ori poate fi într-un complex rezidențial. Uneori se întâmplă ca unele complexuri rezidențiale să închirieze în acest fel apartamentele până le vor vinde, alteori este exact scopul pentru care au fost construite.

Fiindcă vorbim de cele oferite în regim legal, de obicei sunt clasificate de autoritatea de turism, iar acest lucru vă conferă și o anumită garanție a calității.

Știu că relativi puțini români folosesc sistemul acesta de cazare în regim hotelier, și e păcat. Și eu recunosc că până nu l-am folosit la Scrie România, nu am avut idee cu ce se mănâncă. Experiența mea a fost foarte bună, așa că, la invitația rocazare.ro doresc să vă recomand și vouă acest mod de a vă caza.


Iată avantajele modului de cazare în regim hotelier:

  1. Aveți la dispoziție mult mai mult spațiu, chiar și o garsonieră este mai mare decât o cameră de hotel.
  2. De obicei apartamentul în care veți sta este dotat cu tot ce trebuie, inclusiv bucătăria apartamentului. Acest lucru îl face mult mai util celor cu nevoi mai speciale, de exemplu celor cu copii mici. Văd în jurul meu la tinerii părinți că sunt stresați în jurul orei la care trebuie să încălzească mâncare pentru prichindei. Un apartament cu bucătărie completă vă dă libertate totală, fără a deranja pe nimeni.
  3. Prețul. Se întâmplă deseori ca prețul pentru un apartament să fie ori mai mic, ori cam la fel cu al unei camere de hotel. Asta în timp ce aveți la dispoziție mai mult spațiu, o bucătărie dotată și libertate mai mare. Imaginați-vă încă o situație: aveți o familie mai numeroasă și în loc să stați în 2-3 camere de hotel, închiriați un apartament cu 3 camere. Veți ieși mult, mult mai ieftin.

Cum arată unele apartamente în regim hotelier? Multe dintre ele arată foarte bine, așa că vă voi lăsa mai jos câteva fotografii din apartamente închiriate în acest sistem:

PS: Dacă aveți experiențe cu acest tip de cazare în București, vă rog să ne spuneți și nouă. :)

Share and Enjoy !

0Shares
0 0

Dacă ți-a plăcut, dă-ne like la pagina de Facebook, în căsuța de mai jos! Iar pe pagina de Fb, bifează opțiunea "Follow/Urmărește", să fii sigur(ă) că vei primi tot ce vrem să arătăm lumii. :)
Cuvinte cheie: , , .Articol scris de Florin Arjocu (fondator): vezi detalii despre autor.

7 gânduri despre “Alternativa la hotel: cazare în regim hotelier

  1. Un articol foarte bine documentat mai ales ca e bine sa afle lumea de aceasta alternativa. Nu merita sa dai o caruta de bani pentru o odaita de hotel!

    Noi am folosit apartamente in regim hotelier mai ales in strainatate si am fost foarte multumiti. De exemplu la Paris am stat intr-un apartament cu doua camere, chiar langa Notre Dame, si am platit 100 Euro/noapte, mult mai ieftin decat la un hotel clasic flexilocation.com

    In schimb la Amsterdam ne-am dus la hotel si am platit 120 de euro pentru o camera minuscula, de trebuia sa sari peste valiza sa sa ajungi la baie. Data viitoare stim unde sa mergem :)

    In Bucuresti va recomand in-bucharest.com Au apartamente chiar langa centrul istoric, langa Piata Universitatii.

    Răspunde
  2. Recent am inchiriat un apartament Residence Ambient in regim hotelier in Brasov, in centrul vechi si pot sa spun ca am fost incantata. Rezervarea am facut-o simplu prin http://www.hotero.ro iar apartamentul m-a facut sa ma simt ca acasa. Faptul ca avea parcare si loc de joaca pentru copii a contat foarte mult.

    Răspunde
  3. Ideea cred ca prinde din ce in ce mai printre turisti. Atat pentru excursiile sau concediile in tara cat si in strainatate. fotografiile sunt mai lult decat edificatacoare pentru ceea ce exista astazi in acest domeniu.

    Răspunde

Spune-ți părerea!

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong> 

necesar

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.